Clubkampioenschap Matchplay 2021

Wedstrijdverslag

Finales Clubkampioenschap Matchplay op 31 juli en 1 augustus 2021

In 2020 is een switch gemaakt in de opzet van de voorronden van het clubkampioenschap Matchplay. De voorrondes, waarbij de spelers onderling op willekeurige tijdstippen hun Matchplay wedstrijd speelden, is vervangen door een weekend waarbij op zaterdag en zondag 3 en 4 juli een 3 x 6 Matchplay wedstrijd werd gehouden. Het resultaat van beide speeldagen was bepalend voor een plek in halve finale op zaterdag 31 juli.

Zaterdag 3 juli verliep alles op rolletjes, maar op zondag was het weer een grote spelbreker. Door onweer en grote regenval moest de wedstrijd worden afgebroken. Op zondag werd slechts één set door alle spelers afgerond; het resultaat van die set was in combinatie met het resultaat van zaterdag bepalend voor de uitslag.

Het resultaat na twee dagen spelen en de spelers van de halve finale op 31 juli.

Dames
Franka Martens
Caro Ipenburg
Adriënne van Veen
Celine van Veen
12 punten
12 punten
12 punten
9 punten
Reserves
Angelique Weterings
Jacqueline van Dongen
6 punten
6 punten

Heren
Vincent van Witteloostuyn
Lex Buur
John Diertens
Ben van der Linden
12 punten
12 punten
12 punten
12 punten
Reserves
Frank Karels
Malcolm Ovington
9 punten
9 punten


Zaterdag 31 juli - HALVE FINALE

In tegenstelling tot de voorronden was er op de finaledagen van zaterdag en zondag een matchplay wedstrijd over 18 holes.

De dames
De deelname van de dames verliep volgens de uitslag van 4 juli. Voor de indeling werd geloot. Dat resulteerde in de volgende flights:

  • Franka tegen Celine
  • Adriënne tegen Caro


De wedstrijd van Franka tegen Celine was een herhaling van de finale van vorig jaar en opnieuw wist Celine de winst naar zich toe te trekken. Adriënne nam het op tegen Caro. Ze is weer helemaal de oude, speelde als een jonge godin en won van Caro.

De heren
De finale van de heren verliep niet volgens de uitslag van 4 juli. Zowel Lex Buur als Ben van der Linden moesten zich helaas om persoonlijke redenen afmelden. Hierdoor werd er een beroep gedaan op de reserves. Frank kon niet spelen vanwege een recente opname in het ziekenhuis. Hij is gelukkig weer opgeknapt en tijdens de finale van zondag genoot hij weer van een wijntje of twee.
Naast de "officiële" reserve Malcolm Ovington was Ben van Druten de opvolgende speler uit de voorronden. Beide heren waren zo sportief om zaterdag aan te treden tegen John en Vincent.
John, de winnaar van vorig jaar, nam het op tegen Ben, die niet op kon tegen het geweld van John. Vincent bond de strijd aan tegen Malcolm. Deze verkeerde in bloedvorm en heeft het Vincent behoorlijk moeilijk gemaakt. Die wist zich echter terug te knokken van een achterstand van 3 down en trok in de laatste holes de winst naar zich toe.


Zondag 1 augustus - FINALE

De dames
De dames van Veen namen het tegen elkaar op om de eerste en tweede plaats. Adriënne speelde even sterk als zaterdag en wist van haar nicht te winnen. Caro en Franka speelde om de 3 en 4 plaats. Franka won van Caro.

De heren
Vincent en John streden om de titel. Vincent verdiende eindelijk zijn begeerde plek op de Wall of Fame! En nu maar afwachten of zo’n lange naam wel op het bord past!
Malcolm was te sterk voor Ben. Evengoed waren de heren volwaardige vervangers en zeker een finaleplaats waardig.

Einduitslag Dames
1.
2.
3.
4.
Adriënne van Veen
Celine van Veen
Franka Martens
Caro Ipenburg

Einduitslag Heren
1.
2.
3.
4.
Vincent van Witteloostuyn
John Diertens
Malcolm Ovington
Ben van Druten
2021-08-01-ck-matchplay-dames-123.jpg
2021-08-01-ck-matchplay-heren-123.jpg
2021-08-01-ck-matchplay-kampioenen.jpg