Bergvliet Covid Eclectic

Wedstrijdverslag

Van de nood een deugd maken
De beperkingen voor het georganiseerd golfen als gevolg van Covid was voor Golfclub Bergvliet aanleiding om een inventieve wedstrijd genaamd Bergvliet Covid Eclectic uit te schrijven.
Hierop werd met veel enthousiasme gereageerd en zijn 22 dames en 47 heren de strijd aangegaan om tussen 20 februari en 2 april volgens het eclectic systeem in een onbeperkt aantal golfronden een zo goed mogelijke eindscore neer te zetten.
Het enthousiasme blijkt wel uit het totaal aantal van 499 kaarten dat is ingediend.

Uitslag
Aan het einde van de fanatieke strijd eindigde bij de dames Yvonne de Wit en bij de heren Laurens van Dorp op plaats 1. Onze felicitaties voor deze 2 kampioenen! De huldiging is vastgelegd op de bijgevoegde foto’s.
Ook vermeldenswaardig zijn de hole in one door Adrienne van Veen op hole 15 en de twee eagles door Frank Karels op hole 3 en hole 12. Daarnaast zijn er in totaal 137 birdies gescoord, dus ook hier 137 blije gezichten.

Hieronder op ons verzoek een verslag van de beide winnaars.

Verslag van Yvonne de Wit
Het voelde weer even als vanouds toen we de mail kregen van de Weco om deel te kunnen nemen aan een COVID-eclectic wedstrijd. Deze hadden we in het najaar van 2020 gemist vanwege Corona.
Uit het groot aantal inschrijvingen bleek dat veel leden toch competitief ingesteld zijn en er werd dan ook flink gestreden.
Bij de dames werden veel parren gespeeld en zelfs een hole in one. Bij de heren vlogen de birdies je om de oren, maar er werden ook eagles gescored. De strijd was bij de mannen zo groot dat er zelfs 2 x 18 holes op één dag gespeeld werden om de positie te verbeteren.
Iedere keer was het weer spannend om in de tussenstand, die we wekelijks en op zijn laatst dagelijks kregen, te zien hoe we ervoor stonden.
Al met al een geslaagde wedstrijd in deze sombere tijd en we kijken al weer uit naar het volgende evenement.

Verslag van Laurens van Dorp
Leuk en spannend tegelijk, want dat was het tot aan de laatste dag waarop je scores kon inleveren en vooral goed georganiseerd. Ik stond zelf al snel op een mooie score en sommige deelnemers dachten al snel dat het klaar was. Zelf wist ik beter, twee uiterst sportieve belagers die mij in eerdere ontmoetingen het nakijken hadden gegeven, zouden er alles aan doen om mij te achterhalen. En eerlijk is eerlijk, bruto is ze dat ook gelukt maar door de handicap-verrekening die reikte tot op een halve punt achter de komma kon ik Frank Karels en Steven Fijneman netto nipt voor blijven en zo bovenaan de ranglijst de wedstrijd beëindigen.
Désirée, Pieter en Tom dank voor de prima organisatie. Was een leuke afwisseling in deze bijzonder periode en wat mij betreft absoluut voor herhaling vatbaar.

Een sportieve golfgroet,
Blijf gezond,

Namens de WeCo en de Comcom,

Pieter Krijn