Clubkampioenschap Strokeplay Heren 2020

Wedstrijdverslag

Verwarring
Op 3 en 4 oktober hebben de Strokeplay kampioenschappen plaats gevonden. Twee weken ervoor kwam er nog een bericht dat deze misschien opgeschoven dienden te worden. Dit omdat Landgoed Bergvliet een andere wedstrijd had ingepland. Maar, na overleg, is het toch gelukt om het op de oorspronkelijke datum te laten doorgaan.

Regen en wind
Dan de wedstrijd. Zowel zaterdag als zondag waren de omstandigheden heel zwaar. Op zaterdag heel veel regen met weinig wind en op zondag weinig regen, maar wel windkracht 5.

Op naar de wedstrijd
Op zaterdag liep ik met vriend Johan Oosterlee en Jan van Lierop. Het was heel gezellig en ondanks het slechte weer en een paar kleine foutjes werd het een rondje 78. Daarmee stond ik tweede op één slag van Jorgen Blom.

Op zondag dus samen met Jorgen in de baan. Spannend natuurlijk. In het begin kwam ik vrij snel voor door na 4 holes level te lopen. Op hole 5 een putje van 30 cm, maar door de wind stond de vlag mijn kant op en vloog de bal er onterecht weer uit. Het zijn de regels van de NGF, maar deze worden elders anders geïnterpreteerd. Op veel banen mogen de vlaggenstokken er namelijk wel uit. Maar goed dat is op zich niet zo’n probleem, ware het niet dat de vlaggenstokken op Bergvliet veel te dik zijn en het daarom van invloed kan zijn op een wedstrijd. Meerdere spelers klaagden hierover. Ik vind dat de baan dit op moet lossen. Zo veel kan dat toch niet kosten.

Maar goed terug naar de wedstrijd.
Door dit voorval maakte ik me een paar holes behoorlijk druk en ging fouten maken met een 8 op hole 9 tot gevolg. En, doordat Jorgen goed bleef spelen, stond ik op dat moment weer op totaal 3 slagen achterstand.
Gelukkig herpakte ik mezelf en had ik ook een paar gelukjes bij mijn ijzer slagen naar de green. Na hole 15 liep ik twee onder na de turn en was de achterstand ingelopen. Na een lost ball op hole 16 kwam de boel toch weer in evenwicht. Loeispannend dus. Op hole 17 sloeg Jorgen iets te veel naar rechts en moest een herstelslag maken, waardoor ik 1 slag voor kwam. Dan sta je daar op hole 18 met de wind fors tegen en 140 m naar de vlag. Dan moet je dus over het water een goed ijzer slaan. En mijn ijzers waren die dag niet goed. Gelukkig moesten we even wachten en kon ik de rust vinden die nodig was. Een goede bal tot gevolg en twee putjes voor de win.

Bedankt allemaal
Ik wil tot slot de wedstrijdleiding danken voor het soepele verloop en hopelijk tot volgend jaar met wat betere omstandigheden en ………. andere vlaggen.

Cock van As

2020-10-04-ck-strokeplay-cock-van-as.jpg