Familietoernooi

Wedstrijdverslag

Zaterdag 20 september 2020 de NGF familie golfdag op Bergvliet

Spanning 's morgens vroeg of toch niet!
Veel jeugdleden hadden met vader/moeder, opa/oma of oom/tante ingeschreven om aan de familiedag deel te nemen.
Ik stelde me voor dat het ochtendritueel bij de jeugdleden toch iets zenuwachtiger zal zijn geweest dan anders. De één zal 's ochtends in zijn golfkleren klaar hebben gestaan en papa hebben geroepen omdat hij naar de baan wilde gaan. En het andere jeugdlid moest waarschijnlijk door pa of ma worden wakker gemaakt om op te schieten.

Veel jeugd
Uiteindelijk was er een mooi deelnemersveld dat zich voor de wedstrijd op de par-3 of op de grote baan meldde.
De kundige leiding was zoals altijd in handen van David de Vos en vanaf 10 uur werden de "hongerige golfkoppels" de baan in gestuurd. Het was mooi om te zien dat er veel jeugd op dit evenement was afgekomen en het zou nog mooier zijn als in de toekomst meer familiekoppels zich inschrijven, want het is echt een leuk toernooi.
Door de dag heen hoorde je hier en daar "fore" gillen en zonder er echt over na te denken, wist je dat er mogelijk weer een koppel een paar slagen ging verliezen. Bij golf win je nooit een wedstrijd op een enkele hole, maar verlies je een wedstrijd wel op een enkele hole.

Vader en zoon
Ik liep met mijn oudste zoon Dgen samen met Wilbert en Casper Rombouts in de flight. En aangezien zowel wij vaders als onze zoons ongeveer van dezelfde leeftijd zijn, praatten we de hele dag lekker gezellig over ditjes en datjes. We waren alleen even serieus stil op het moment dat iemand een bal moest slaan. Door de ontspannen sfeer vloog de dag voorbij en was het makkelijk om te focussen op het moment dat het nodig was.

Wat een afstand, om jaloers op te zijn
Ik zou jullie nu kunnen gaan vermoeien door elke balpositie en slag over 18 holes te gaan beschrijven, maar wil jullie (het lezend publiek van Bergvliet) dit besparen.... Of zal ik misschien toch.....? Nou heel kort dan even alleen de hole van de longest drive.
Vlak voordat we op hole 7 aankwamen kregen we te horen dat de longest drive op deze hole ongeveer 270 meter was. Alle spelers in onze flight kunnen een lange bal slaan dus de sfeer sloeg om in "challenge accepted".
Casper, bij gebrek aan een driver in zijn tas, leende deze van pa en sloeg een slice naar hole 3 die te veel lengte verloor. Dgen sloeg daarna een pull richting hole 8 en die bal hebben we niet meer teruggevonden. ;Daarna was de keus... gaan de vaders het ook proberen of leggen we een bal save om voor het klassement een goede score te maken.
Ik ging als derde en kreeg carte blanche van Dgen om het te proberen. Een strakke drive over de bunker belandde rechts op de fairway en voelde als.... "dat kan wel eens genoeg zijn". Tot slot kwam Wilbert op de teebox en misschien had hij het voordeel dat zijn driver net warm was geslagen (...). Maar aangezien hij ook bekend staat als een longhitter hoefde dat niet de reden te zijn. Zijn drive was minder hoog dan die van mij en kreeg meer rol. Dus ook daarbij was het gevoel.... "dat kan genoeg zijn".
Toen we gingen kijken naar het eindresultaat lag ik 3 meter korter en Wilbert 3 meter verder van het bordje van de longest, waardoor die prijs naar Wilbert ging.
De twee slagen van Dgen en Casper waren ook het vermelden waard. Dgen lag op 214 meter van de vlag. Zijn bal rolde net langs de vlag de green af. Zijn albatros poging werd uiteindelijk een birdie intikkertje van 50 cm.
Casper probeerde hetzelfde en had ook een goede slag maar net de pech dat de bal achter in de bunker belandde. Twee meter naar rechts en zijn bal had hetzelfde kunnen eindigen als de bal van Dgen.

Einduitslagen
Resumerend. Het was een mooie golfdag met een baan, die er goed bij lag, met een lekkere temperatuur en goed golfspel. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de volgende einduitslagen.

Par 3 baan
1. Theo Schoonderwoest en Brian Potters  
2. Thijs en Veerle Burgerhout  

 

18 Holes baan - Netto klassement
1. Giles en Harvey Garnett 70 slagen
2. Frank en Dgen Karels 71 slagen
3. Laurens van Dorp en Marcel Silvius 71 slagen

 

18 Holes baan - Stableford klassement
1. Frank en Dgen Karels 36 punten
2. Laurens van Dorp en Marcel Silvius 36 punten
3. Sandy van Oudenhoven en Rene Esser 34 punten


Hopelijk allemaal tot volgend jaar met een nog groter deelnemersveld.

2020-09-20-familietoernooi-1.jpg
2020-09-20-familietoernooi-2.jpg
2020-09-20-familietoernooi-3.jpg