De clubkampioen bij de heren aan het woord

Wedstrijdverslag

Als kersverse kampioen Matchplay 2020 was mij gevraagd een stukje te schrijven. Hier komt het.

Experimenteren met 3x6
De clubkampioenschappen kennen hoogte-, maar helaas meer dieptepunten als het om het deelnemersveld gaat. Niet aanmelden, tussendoor afmelden of zelfs gewoon wegblijven leken soms meer regel dan uitzondering. Dit jaar besloot de wedstrijdcommissie daarom te experimenteren met matchplay in de 3x6-vorm. Dit in de hoop dat minder wedstrijden met meer intensiteit en spektakel voldoende aantrekkingskracht zouden genereren om meer deelnemers te trekken en te binden. Op een enkele uitzondering na is dit volgens mij gelukt!

Blablabla
Natuurlijk zou een ouderwets groot 18-holes toernooi met veel deelnemers uit alle geledingen van de club fantastisch zijn, maar niet erg realistisch. Golfers hebben of nemen er in ieder geval niet de tijd voor. Dus hulde voor de 3x6-oplossing. Alhoewel het ook frustrerend kon zijn om in een paar holes al je kansen te vergooien. Na afloop van de rondes gonsde het van blablabla, hole acht put net gemist blablablabla en die tweede slag half in de grond blabberblabla, driver blablabladieblabla, getopt blabla, shank blablabla, anders wel birdie blabla.... En zo hoorde je na afloop iedereen uitleggen waar en waarom het mis ging en dat ze anders wel beter gescoord hadden en waarschijnlijk wel gewonnen hadden en in die finale en .....
Gelukkig wist ik de fouten te beperken en de finales te halen. Zo heeft de Corona-crisis zijn voordelen. Geen werk, maar veel tijd om te trainen.

Senioren domineren
Dit jaar werden de finales gedomineerd door de nieuwe bezetting van het vrijdag senioren team, bestaande uit Frank, Vincent, Erik, Han, Louis en ikzelf. De strijd om de eerste vier plaatsen ging volledig tussen de "eager old men" van dit team. Han en ik streden om de plaatsen één en twee, Vincent en Frank vochten om de derde plaats. Al zeg ik het zelf: "Ik heb de finale gewoon f***ing goed gespeeld!" En dat is het natuurlijk, pieken op het juiste moment. Bij matchplay is het dan niet nodig om alles het beste te doen, maar gemiddeld wel beter dan je tegenstander. En dan ben je zomaar Clubkampioen Matchplay 2020 en naaien ze dat ook nog op een shirt voor je!

Meer tegenstand gewenst
Volgend jaar wil ik weer winnen en daar ga ik keihard voor trainen. Maar ik wil ook meer tegenstand. Ik hoop dat de nieuwe opzet meer deelnemers zal genereren van alle leeftijden en roep daarom iedereen op aan zo veel mogelijk clubkampioenschappen mee te doen.

Vriendelijke groeten,
John Diertens

2020-08-30-ck-matchplay-john-diertens.jpg