De clubkampioen bij de dames aan het woord

Wedstrijdverslag

Als clubkampioene Matchplay 2020 werd mij gevraagd om een stukje te schrijven. Nou hier komt ie.

Nieuwe opzet voorrondes
In de voorrondes zijn we gestart met een nieuwe set up. Dit was 3x6. Ik vond dit een leuke en betere manier om de voorrondes te spelen. Ik weet uit ervaring dat de voorrondes spelen een heel gedoe was. Je moest elkaar contacteren en een datum afspreken, die dan uiteindelijk weer niet ging. De ene speelster kon alleen doordeweeks, terwijl de andere alleen in het weekend kon. Ik was dus blij toen het de 3x6 werd.
De 3x6 was niet zo gemakkelijk. Als je één hole verprutste, stond je al heel snel achter en had je niet veel holes meer over om het recht te trekken.

De halve finales
Na de voorrondes bleven er nog 4 dames over die de halve finale speelden. De indeling was als volgt : Adriënne – Franka en Jacqueline – Celine. Voor de dames was het een wedstrijd over 18 holes in tegenstelling tot die van de heren, dit was namelijk nog de set up van 3x6. Beide partijen bij de dames werden beslist op hole 15. Daarna hebben we met z’n vieren de laatste drie holes uitgespeeld.

De finale
De finale was een familieaangelegenheid en werd gespeeld door Adriënne en Celine. Na een zinderende partij trok ik aan het langste eind en kwam er als winnares uit. De partij om de derde plaats werd gewonnen door Franka.

Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen en wil ik graag weer eindigen als clubkampioene. Ik hoop ook dat er dan meer dames mee zullen doen.
Ik wil nog graag de wedstrijdleiding bedanken voor deze leuke set up en de goede organisatie!

Vriendelijke groeten,
Celine van Veen

2020-08-30-ck-matchplay-celine-van-veen.jpg