Woensdag Avond Competitie

WedstrijdverslagBijzonder
Het is dit jaar een bijzondere WAC geworden door alle Corona-perikelen. Ten tijde van de reguliere start mochten we nog niet spelen vanwege allerlei speciale regels. Uiteindelijk zijn we op 27 mei gestart met de WAC 2020.

Met Corona-aanpassingen
Om te kunnen spelen hebben we gezocht naar spelregels die binnen de corona-voorschriften mogelijk waren. We hebben voor het aanmelden en het opmaken van de startlijst een whats-app groep gebruikt. Na afloop liet nagenoeg iedereen horen dat dit een ideale manier is, die best gehandhaafd mag blijven. We gaan dat nader bekijken, want ook voor de organisatie zitten er veel voordelen aan deze werkwijze. We hebben gekozen voor één concept, dat we het hele seizoen gehanteerd hebben. Dit hield in: geen inschrijfgeld, geen prijzen, geen Midzomerwedstrijd en geen gezamenlijk slotdiner. Het klassement voor punten en birdies is wel gewoon opgemaakt.

Veel deelnemers dit jaar
Ondanks alle beperkingen kunnen we terugkijken op een zeer succesvolle WAC 2020.
De groepsapp werkte perfect en uiteindelijk hebben 59 verschillende personen deelgenomen tegen 70 vorig jaar. Geen slecht resultaat.
De deelname in aantallen per week is enorm toegenomen. Dit zal diverse redenen hebben: wel of geen vakantie door corona, het appgebruik, maar vooral de gezelligheid van de WAC. Ook het weer heeft goed meegewerkt, slecht één avond met veel regen. Het laagste aantal deelnemers per week was 26 en het hoogste was 40.

En een slotavond
Op de slotavond konden we toch samen een drankje nuttigen in een speciaal hoekje van het paviljoen, waarvoor nog dank aan de horeca van Bergvliet. Hier werd de WAC uitgebreid geëvalueerd en kwamen er nog een paar sterke verhalen over spelsituaties ter sprake.

De einduitslag
Het eindklassement werd pas op de laatste avond beslist in een rechtstreeks duel tussen twee personen, die een geweldig gespeelde WAC achter de rug hebben. Meer dan 18 punten gemiddeld per avond is gewoon heel knap.

1. Lex Buur 184 punten
2. Adriënne van Veen 183 punten
3. Aad van Vugt 171 punten


Het birdieklassement is dit jaar gewonnen door Lex Buur met 19 Birdies en één Eagle.

De WAC in 2021
Ik hoop dat we volgend jaar weer terug kunnen naar het oude Normaal, maar dat is afwachten. Hoe we het dan gaan regelen zien we wel, maar ik voel heel veel voor de opzet van dit jaar.

Bedankje aan alle deelnemers en graag tot volgend jaar.
Ton van der Velden