Herendag, Snertdag

Wedstrijdverslag


De eerste maandag van december heeft de Herendag een funwedstrijd gespeeld met koffie vooraf en snert als opwarmer bij binnenkomst.

Voordat de heren zich op de erwtensoep stortten, werden de prijzen uitgereikt. Deze bestonden net als op andere maandagen uit de ingelegde nieuwe ballen, maar in dit geval werden de winnaars van de A- en B-categorie extra in de schijnwerpers gezet. Beide heren, Steven Fijneman en Jac Beekers, hadden een niet eerder vertoonde hoge score van 48 stablefordpunten. De winnaars in de A en de B categorie kregen naast de standaard 5 ballen een speciale snertprijs: een blik erwtensoep, een rookworst XXL en een doos fd-ballen.

Steven was ook al de winnaar van de strokeplay herendagwedstrijd van dit jaar. Hij droeg zijn kampioensshirt dan ook met verve! Hij liep zelfs een rondje van 68, iets wat hij graag ook van de zomer weer wil herhalen (Jan Hulst 71 slagen!)! Maar eerlijk is eerlijk, de zomergreens waren gesloten en de holes op de wintergreen hadden een doorsnede van 1,00 meter en waren voorzien van een golfballenmagneet.

Daarnaast werden er 31 birdies gescoord, een herendagrecord en waarschijnlijk ook een baanrecord! Er wordt nu met de golfclub overlegd om hier een apart bord aan de Wall of Fame voor te maken! 2 december 2019 HERENDAG 31 birdies!
Gelukkig voor de penningmeester van de herendagcommissie is de afspraak gemaakt, dat er geen birdies worden uitgereikt, die op wintergreens zijn gevallen.

Het was weer een gezellige dag en het bleef nog lang onrustig op Bergvliet!
 

2019-12-02-herendag-snert-1.jpg