De leukste 9-holes open

Wedstrijdverslag


"De leukste 9-holes open wedstrijden in de regio", dat vindt Martijn Mieremet. Hieronder zijn ervaringen.

Mij is gevraagd een stukje te schrijven over deze informele 9-holes open wedstrijden. Deze eer is mij ten deel gevallen aangezien ik over de wedstrijden van 2019 de nummer 1 ben geworden.

Mijn schroom overwonnen, dankzij ....
Sinds april 2018 golf ik bij Landgoed Bergvliet, nadat ik enkele maanden daarvoor mijn handicap 54 had behaald. Aan het begin durfde ik mij totaal niet in te schrijven in een flight bij mensen die een lagere handicap hadden. Hoe zouden die mensen zich niet ergeren aan mijn miss-hits. Althans dat was mijn gedachte. Op een gegeven moment zag ik op de website, dat ik me kon inschrijven voor de 9-holes open wedstrijden. Ik twijfelde geen moment en dacht: "Dit is de manier om mensen te leren kennen op de golfbaan." Uiteraard hopende ook mijn eigen spel te verbeteren. Er waren wedstrijden waarin je bij een buddy-flight ingedeeld kon worden. Deze buddy’s, met veel ervaring, maken je wegwijs in de baan en met de etiketten. Ik werd zekerder van mijn eigen kunnen en durfde me later dat jaar in te schrijven bij vreemden met een lagere handicap.

Iedereen kan meedoen, zelfs T. Woods
Ik heb een aantal wedstrijden meegedaan en mensen leren kennen waarmee ik regelmatig een baan ga lopen.
Het leuke van deze wedstrijden is, dat iedereen die speelgerechtigd is voor een klein bedrag (minder dan de gewone fee) een gezellige wedstrijd mee kan doen. Je hoeft geen lid te zijn van Landgoed Bergvliet om mee te kunnen spelen. Wil je zelf meedoen of ken je iemand die eens een keer mee zou willen doen, al heet hij T. Woods, nodig ze uit en doe gezellig mee aan een heel leuke informele wedstijd.
Ik zou zeggen: "Meldt u aan voor een wedstrijd in 2020 en kom ervaren." Vanaf maart worden ze weer ingepland.

Daar hoort een bedankje bij
Namens de deelnemers van afgelopen jaar wil ik allereerst de wedstrijdleiding bedanken voor deze leuke informele 9-holes open wedstrijden. Uiteraard ook dank aan Landgoed Bergvliet die de gelegenheid biedt voor deze wedstrijden.

Martijn

2019-10-26-semi-open-martijn-mieremet.jpg