Wedstrijdverslag

2019-clubkampioenen-strokeplay-sen-01.jpg

Meer foto's

Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren 2019


Het was anders dit jaar
Alles was anders bij dit kampioenschap: een verplaatste datum, een late start op zondag, geen cut op de zaterdag, maar twee volledige speelronden van 18 holes. Voor een aantal spelers was het wennen en zorgde het voor verwarring.
Eenmaal in de baan was dit gelukkig snel vergeten. Het mooie weer en de gedrevenheid van de golfers heeft er voor gezorgd dat er een mooi kampioenschap is gespeeld.

Nek aan nek race bij de dames
Op zaterdag ontstond bij de dames een nek aan nek race om de eerste plaats tussen Jacqueline van Dongen (89 slagen), Inge Schaap (92) en Yvonne de Wit (94). Op zondag wist Inge haar score te verbeteren naar een ronde van 88 slagen. Jacqueline liep een ronde van 90 slagen. Haar voorsprong van 3 slagen op zaterdag was precies voldoende om de winst naar zich toe te trekken!

En forse voorsprong bij de heren
Bij de heren sloeg John Diertens op zaterdag zijn slag met een ronde van 78 en eindigde 6 slagen voor op Tom Bouwman. Op zondag leverden beide heren een onderlinge strijd die uiteindelijk gelijk eindigde met 86 slagen. Steven Fijneman was met 83 slagen de beste van de dag. De voorsprong van John was echter niet te overbruggen.

Wisselende omstandigheden
Het wisselende weer heeft er voor gezorgd dat er onder verschillende omstandigheden is gespeeld. Zaterdag was het warm tot heet met een flinke plensbui tegen de avond. Zondag stond er een stevige wind en was er een heldere lucht met hoge wolken. Als je onder deze omstandigheden een kampioenschap kan winnen, ben je een ware kampioen!

Extra glans
Speciale vermelding verdienden alle andere spelers, die ondanks een hogere handicap toch de strijd aangingen en daarmee de dag extra glans gaven!

De einduitslag

Dames   Heren
1. Jacqueline van Dongen +37   1. John Diertens +22
2. Inge Schaap +38   2. Tom Bouman +28
3. Yvonne de Wit-Beckers +44   3. Steven Fijneman +29

 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Naar wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666