Wedstrijdverslag

2019-07-28-dame-vraagt-heer-1.jpg
2019-07-28-dame-vraagt-heer-2.jpg
2019-07-28-dame-vraagt-heer-3.jpg

Dame vraagt heer


Wie vraagt wie?
Op zondag 28 juli werd het jaarlijkse toernooi gespeeld waarbij om beurten een dame of een heer een lid van het andere geslacht uitnodigt dat ook lid is. Dit jaar was het de beurt aan de dames om een heer te vragen. Dat leverde verrassende combinaties op.

PAR3 baan
Dit toernooi wordt gespeeld op de PAR3 baan. De spelvorm is matchplay (fourball, best ball). De handicaps van de dame en de heer worden opgeteld en op basis daarvan worden de wedstrijden gespeeld tegen drie teams van enigszins vergelijkbare sterkte. Ieder team speelt dus drie wedstrijden. De ups worden opgeteld en de downs worden afgetrokken van het saldo dat als wedstrijdresultaat wordt ingevoerd.

Een ware speurtocht
Dit jaar hadden zich 18 teams ingeschreven waarvan de eersten al om 09:00 hun eerste wedstrijd speelden. Dat verliep een beetje chaotisch want onze PAR3 baan is "under construction". Slechts acht holes, omdat de grote baan de oorspronkelijk hole 1 tijdelijk heeft "geleend" om dienst te doen als hole 18. In plaats daarvan een nieuwe hole 1 aan de overkant van het straatje en de oude hole 2 is verdwenen. Bovendien is de speelvolgorde aangepast waardoor er bij de meeste holes twee nummers staan. Het oude nummer op het houten bord zoals dat ook op de scorecard staat en het nieuwe volgnummer op een groot vel geplastificeerd papier. Ondanks de schriftelijke tekst en uitleg leverde dat de nodige verwarring op. Menigeen refereerde naar speurtochten in de jonge jaren.

Tussenstanden - Live op een groot scherm
Dat mocht de pret niet drukken en ook het weer kreeg geen vat op het plezier van de deelnemers. In de ochtend miezerig en in de middag droog. De scores werden in het paviljoen steeds bijgewerkt en geprojecteerd op een groot beeldscherm. Dat zorgde voor de nodige spanning want een slechte laatste match kon een mooi opgebouwd saldo sterk verminderen. De lunch was inbegrepen bij de inschrijfkosten van € 15 per persoon en werd gezamenlijk genuttigd tussen 12:00 en 13:00.

Uitslagen
Toen even na 17:00 de laatste flights terugkeerden kon de slotscore worden opgemaakt en even later was er de prijsuitreiking. Daarna was het nog lang onrustig in het paviljoen.

De prijswinnaars

1e plaats

Rian van Thoor
Michael Funke
2e plaats

Aukje Weibenga
Jan Zandberg
3e plaats

Franka Martens
Ton Frijters


Volledige einduitslag

Dame & Heer punten
match1
punten
match2
punten
match3
punten
totaal
eind-
uitslag
Rian van Thoor
Michael Funke
3 5 3 11 1
Aukje Weibenga
Jan Zandberg
1 1 5 7 2
Franka Martens
Ton Frijters
3 4 -1 6 3
Joyce Krijn
Jan Schrauwen
0 0 4 4 4
Ina de Ruiter
Martin Verhoogh
-3 4 2 3 5
Yvon Frijters
Rien Coremans
-1 0 4 3 5
Jannine Verhoeve
Hans Segboer
1 1 1 3 5
Herma Möhlmann
Richard Toeange
0 3 -1 2 8
Jacqueline van Dongen
Han Möhlmann
1 0 1 2 8
Cocky Jansen
Toon den Boer
2 -1 0 1 10

 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666