Wedstrijdverslag

2019-04-27-vlag-handicart-1.jpg
2019-04-27-vlag-handicart-2.jpg

Vlaggetjes-/handicartwedstrijd


Rood, wit, blauw en oranje
Met Koningsdag was het weer zover, de vlaggetjeswedstrijd in samenwerking met de handicart. Met uiteindelijk 49 deelnemers was het een succes. Het weer was zeker niet z’n vrolijke boel als de deelnemers zelf, velen hadden zich weer gekleed in oranje of rood/wit/blauw. Het gezegde "April doet wat hij wil", was zeker van toepassing, want regen, hagel, wind en een zonnetje waren allemaal van de partij. Dit alles mocht de pret niet drukken.

Sponsoring vóór Stichting Handicart
Het doel van deze wedstrijd is de sponsering voor de Stichting handicart. Deze stichting maakt het mogelijk dat ook de mindervalide golfers een rondje golf kunnen spelen door gebruik te maken van een buggy tegen een gereduceerd tarief.

Op pad met de vlag
Alle deelnemers gingen van start met hun vlag en nu maar hopen dat je niet de eerste was die de vlag de grond in moest steken. Afslaan vanaf oranje blijft voor iedereen een uitdaging, want zoals zo velen, dit doen we niet zo vaak.
De eerste uitdaging was hole 4, hier mochten de deelnemers proberen de neary te slaan. Daarna konden we even proosten op de "Koning" en een heerlijke oranje soes proberen in de schuilhut van hole 7 en voor sommige misschien wel gewoon even schuilen voor de regen of hagel.

De eerste vlaggetjes staan er
Op hole 14 stonden de eerste vlaggetjes "koninklijk" te wapperen en daarna zag je steeds meer vlaggetjes staan. Deze stonden verspreid door de gehele baan, zoals in de waterhindernis, bunker, fairway en green.
Op hole 16 stond de longest drive te wachten, met de wind tegen was dit een extra uitdaging.
Door de tijdelijke aanpassing van hole 18 moesten de spelers, die slagen overhadden, hun vlag meer naar binnen nemen. De uiteindelijke winnaar heeft zijn vlag bij zich kunnen houden, omdat hij nog één slag over had. De andere kandidaten eindigden op hole 18, in of bij de hole.

De uitslag

1e prijs
Billy Louden
2e Prijs
Lianne v/d Heijden
3e Prijs
Jeroen van Griethuysen


Neary
Dames:    Evelyn Jansen
Heren:      Adrie Sprangers

Longest Drive
Dames:    Franka Martens
Heren:      Billy Louden

Strijden om de Handicart Trofee
De winnaar Billy Louden en een partner naar keuze worden uitgenodigd voor de regiofinale van de Handicart Trofee. Eindigen ze bij de eerste 6 teams, dan mogen ze Golfclub Bergvliet vertegenwoordigen in de landelijke finale, welke elk jaar op Andersteyn wordt gespeeld. Voorwaarde is wel dat de winnaar en zijn partner beide donateur zijn of worden van de Stichting Handicart.

Loterij
Na afloop was er nog een gezellige loterij. De prijzen werden door verschillende sponsoren beschikbaar gesteld.


Iets voor u volgende jaar?
Natuurlijk willen we iedereen uitnodigen om volgend jaar deel te nemen aan de handicart-/vlaggetjeswedstrijd, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het bedrag dat dit jaar is opgehaald voor de Stichting handicart is 550 euro. Bedankt aan allen die hieraan bijgedragen hebben.

Sponsoren, bedankt!
Natuurlijk willen wij onze sponsoren bedanken voor de prijzen die zij ter beschikking hebben gesteld. Dit waren Landgoed Bergvliet, Jumbo Golf Wereld Breda en de families Van Engelen, Van Veen en van der Heijden.

Bedankt en hopelijk tot volgend jaar
Adriënne van Veen
 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666