Buddywedstrijd

Wedstrijdverslag


Beschouwingen van een Buddy

Op zaterdagmiddag organiseert Golfbaan Bergvliet in samenwerking met Golfclub Bergvliet een open wedstrijd over 9 holes. Beginners die uitleg willen over bv. de spelregels of de scorekaart, kunnen meelopen in een buddy flight.

Hans Vogt is één van de buddies, die regelmatig meeloopt.

Waarom buddy worden?
Ik liep al een tijdje met het idee om me aan te melden als buddy. Ik dacht dat ik, na een aantal jaren spelen, beginnende golfers iets kon meegeven, waardoor het golfspel voor hen nog leuker zou worden en ze beter zouden gaan spelen. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me gemeld.

De dag van de wedstrijd
Ik word ingedeeld als buddy en door de wedstrijdleiding toegewezen aan een flight. Na de kennismaking gaan we de baan in. Niet gelijk beginnen met aanwijzingen, maar even de kat uit de boom kijken en geleidelijk wat opmerkingen maken. Ook antwoorden geven op vragen die er tijdens het lopen gesteld worden. En nu maar hopen dat het allemaal blijft hangen.

Meer plezier tijdens het spelen
Tijdens het lopen door de baan merk je pas hoe gretig onze golfers de informatie en/of opmerkingen opnemen en in de praktijk proberen te brengen, hoeveel plezier ze hebben als het al een paar maal goed gaat en ze hun spel ook beter zien worden. Daar is het tenslotte allemaal voor bedoeld.
Na het invoeren van de scorekaarten is er meestal nog een nazitje en gaat ieder zijn weg.

De foto
Op de foto staan spelers Jan Govers en Nico Leemans met in het midden hun buddy Hans Vogt.

2019-04-27-buddywedstrijd-1.jpg