Wedstrijdverslag

2018-11-24-semi-open.jpg

9 holes Semi Open Wedstrijd


Het idee er achter
Na overleg tussen de stichting en de golfclub om meer mensen te binden aan Golfbaan Bergvliet is het idee ontstaan om een wedstrijdvorm te creëren, die zowel personen aanspreekt die 9 holes willen lopen als wedstrijd, als wel beginners die starten met een hcp 54 tot 36, als personen die voor het eerst op de grote baan lopen. Deze laatste groep ging met een buddy de baan in om uitleg te krijgen over de baanregels. Naast de sociale contacten die ontstaan, leren spelers de club kennen en gaat het plezier beleven aan de golfsport bijna vanzelf. Zo is een beetje de wedstrijd " 9 Holes SemiOpen" ontstaan.

De wedstrijden
Voor zowel Olga als mijn persoon was het compleet nieuw. Niet zo zeer het organiseren van een wedstrijd maar meer het werken met het golfprogramma E-golf4u. Door het maar gewoon te doen, kwamen we er snel achter hoe het werkte.
Uiteindelijk waren er 15 wedstrijden gepland, maar door het slechte weer zijn er slechts 10 wedstrijden gespeeld. Van deze 10 wedstrijden zijn de 5 hoogst gescoorde wedstrijden opgeteld om in aanmerking te komen voor de "overall winnaar" van het seizoen 2018. Elke wedstrijd werd afgesloten met een kleine prijswinnaar voor zowel de dames als de heren en op de laatste wedstrijd van 27 oktober hebben we zowel bij de dames als de heren de nummers 1, 2 en 3 bekend gemaakt.
 

  Dames Heren
1. Ina van de Berg-Wetter Peter Broeders
2. Ilse van Groningen Harrie Broeren
3. Rina Meijer Harald Metselaar


Olga en ik vonden het heel leuk om te doen en te zien dat het werd gewaardeerd door alle deelnemers. Er ontstond meer binding met de golfsport, met Bergvliet, maar vooral met de overige leden van de golfclub, wat uiteindelijk ook het doel is van de 9 holes SemiOpenWedstrijd.
Ik hoop dat er voor het komende seizoen 2019 nog meer (beginnende) spelers zich aanmelden voor deze wedstrijdvorm.

Nog wat weetjes
Volgens E-Golf4u hebben er in totaal 62 spelers deelgenomen.
Hebben 20 personen 3 of meer wedstrijden gespeeld.

Olga Rombouts
Humphrey Broos

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666