Wedstrijdverslag

2018-10-14-maandmedal-celine-van-veen.jpg
2018-10-14-maandmedal-joop-koolen.jpg

Maandmedal 2018

Zondag 14 oktober 2018

Zo, het zit er weer op. Afgelopen zondag speelden we de vijfde en daarmee laatste ronde in de maandmedal. En opnieuw was het een prachtige dag; zonovergoten, heerlijke temperatuur; aan de omstandigheden heeft het in ieder geval niet gelegen. Datzelfde kunnen we zeggen van de eerdere vier maandmedals. Het blijft ons verbazen, maar zo ongeveer iedere avond kunnen we op het nieuws horen over nieuwe weerrecords en we kunnen ons daar natuurlijk zorgen over maken, maar voorlopig profiteren we daar maar met volle teugen van.

Ook de baan lag er weer prachtig bij. Nadat als gevolg van de droogte deze zomermaanden zo ongeveer alle gras van de fairways was verdwenen, lijkt de baan zich verrassend snel te herstellen. Hulde aan de groudsmen!!

Het toernooi was goed bezet. Daardoor konden we niet alle belangstellenden tevreden stellen en was er sprake van een reservelijst. Door heel veel schuiven, passen en meten, wisten we de meesten toch wel een plekje te geven. Deze laatste ronde was er, als gevolg van de herfstvakantie, een kleine onderbezetting. Goed om daar volgend jaar rekening mee te houden.

We hadden er dit jaar voor gekozen om zowel voor de lage handicap-categorie (0-18) als voor de hoge categorie (18-36) alleen strokeplay te spelen. Hier hebben we nogal wat commentaar op gehad. Wellicht is ook dat een punt om tijdens de evaluatie mee te nemen en te kijken of we voor een spelvorm kunnen kiezen waar een ieder zich het plezierigst bij voelt.

En natuurlijk hadden we ook prachtige winnaars. Over de vier (van vijf) wedstrijden was in de categorie handicap 18-36 Joop Koolen de overall winnaar met 387 bruto score. In de categorie tot handicap 18 was dat Celine van Veen met een bruto score van 320. Wij feliciteren de winnaars.

Volledige uitslag categorie 1
Volledige uitslag categorie 2

Deze commissie gaat ermee stoppen. We hebben de organisatie met heel veel plezier gedaan, maar de combinatie met een volledige baan is niet erg gelukkig. We roepen de leden dan ook op om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van volgend jaar. Jacqueline van Dongen, die de organisatie van de maandmedal al zo vaak op zich heeft genomen, heeft inmiddels alweer te kennen gegeven dat zij het best nog een keer wil doen. Een goede reden voor veel anderen om zich ook aan te melden.

Rob van de Waal
Yvonne de Wit
Audrey Geuvers

 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666