Wedstrijdverslag

2018-09-17-baronnen-van-bergvliet-01.jpg
2018-09-17-baronnen-van-bergvliet-02.jpg

Baronnen van Bergvliet


De Baronnen shotgun-wedstrijden worden “gespeeld” op maandagavond. Er wordt afgeslagen om 18.30 uur en aan het eind van het seizoen om ca.18.00 uur, in overleg i.v.m. het vroeger donker worden. De Baronnen spelen alleen tijdens de zomermaanden van ca. half april tot ca. half september.

De wedstrijden zijn in basis bedoeld voor mannen die actief werkzaam zijn en na hun werk nog even een wedstrijdje willen golfen. Voor sommigen houdt dat in dat zij iets vroeger moeten stoppen, maar dat hebben zij er graag voor over als zij eenmaal van het Baronnen-gebeuren hebben geproefd. Maar niet werkende zijn ook van harte welkom. Ben je éénmaal lid van de Baronnen dan kom je er niet makkelijk meer van los en daar komen ze graag voor uit. Hoe dat komt is niet uit te leggen dat moet je beleven.

Bij de Baronnen wordt niet geslagen maar geschoten, met scherp! De resultaten worden nauwkeurig bijgehouden. Na elke wedstrijd worden de resultaten bekend gemaakt en wordt er door onze “Baron Regelneef” een regelvraag gesteld, die wordt door drie (voor die avond) uitverkorenen beantwoord, hiermee valt nog een extra punt te scoren. Deze regelvragen roepen bijna altijd het nodige commentaar en commotie op, dat brengt nog meer leven in de brouwerij.
De totaal uitslag wordt bij proclamatie door de “Baron Luidspreker“ bekend gemaakt. Hierop kan protest worden aangetekend, echter nagenoeg altijd zonder resultaat, de “Baronnen Rekenmeesters” hebben het nl. in principe altijd bij het rechte eind. De uitslag kent, hoe bestaat het, een 1e, 2e, 3e, 4e ……enz. plaats, waarbij vermeld dient te worden dat de 1e plaats voor de “Baron van de Avond” is en de 4e plaats is voor de “Hazennayer van de Avond”.

Voor de bouw van het Wellness-centrum waren er twee speciale parkeerplaatsen op dat gedeelte van het parkeerterrein, één voor de Baron van de week, maand, jaar en één voor de Hazennayer van de week, maand, jaar. Deze parkeerplaatsen zijn met de nieuwbouw komen te vervallen en helaas hebben wij daarvoor (nog) geen passende oplossing.

Niet onvermeld mag blijven dat de Baron van de maand en de Baron van het jaar worden geëerd met het dragen van het groene Baronnen-colbert met cap. Dit is slechts toegestaan op de betreffende avond. De Baron van jaar krijgt zijn naam in het colbert geborduurd. Bij de huldiging van de Baron van het jaar wordt hij tevens door alle Baronnen toegezongen met het Baronnenlied! 

Aan het einde van het Baronnen seizoen wordt er geschoten op de 9 holes par-3 baan, waarbij de nodige tricks en trucs in de strijd worden verweven, tevens worden de Baronnen dan verrast met diverse hapjes en drankjes. Deze avond wordt beëindigd met hazenbout (onder voorbehoud dat er voldoende goed geschoten is die avond) met garnituur en rode wijn.

Met hartelijke Baronnengroet,
Jaap de Koning
 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666