Wedstrijdverslag

2018-08-12-clubkampioenschappen-matchplay-1.jpg
2018-08-12-clubkampioenschappen-matchplay-3.jpg
2018-08-12-clubkampioenschappen-matchplay-4.jpg

Clubkampioenschap Matchplay 2018


Het Matchplay Clubkampioenschap is dit jaar in de eerste twee weekeinden van augustus (4 en 5 aug en 11 en 12 aug) op onze baan gespeeld.
Hoewel de eerste inschrijvingen opliepen tot de respectabele aantallen van 39 heren en 14 dames, werden we in de loop van de week helaas toch nog geconfronteerd met spelers/speelsters die zich vanwege bijzondere omstandigheden moesten terugtrekken.

Op zaterdag 4 augustus gingen we dan toch in alle vroegte (07.00 uur) zeer gemotiveerd met 32 heren en 4 dames van start. De overgebleven 6 dames hadden het getroffen en kregen als gevolg van reeds gememoreerde terugtrekkingen van de wedstrijdleiding een vrije doortocht naar de zondag, in golftermen heet dat zoals u vast wel weet een bye.
Het was zeer opvallend, althans voor mij, dat nagenoeg alle heren en dames zeer content waren met hun vroege start. Later bleek dat dit alles had te maken met de weersomstandigheden. Niet meer en niet minder.
Bij de uitslagen van het eerste weekend zaten wel een paar verrassingen bij. Maar ook daar hoorde je niemand over. De deceptie, voor zover daar sprake van was, werd in alle stilte en zeer professioneel verwerkt.

Dus gingen we afgelopen zaterdag 11 augustus wederom in alle vroegte met het slotweekend van start.
De heren moesten wederom het spits afbijten met tevens de wetenschap dat zij, met een beetje pech, nog diezelfde zaterdag voor een 2e ronde van 18 holes aan de bak moesten. Vreemd genoeg hoopte iedereen daarop. Maar helaas…. er waren er maar 4 die dat genoegen mochten smaken.
Bij de dames kregen we te maken met een fikse tegenvaller. In de loop van de week kregen wij het bericht door dat Adriënne van Veen zeer noodgedwongen moest afzeggen voor haar wedstrijd in de halve finale. Haar tegenstandster Franka kreeg daardoor dus een vrije doorgang naar de finale. Dat is natuurlijk heel wrang, vooral voor Adriënne en niemand die dit scenario echt wenst.
Hoi Adriënne, toi, toi toi, ’n hele snelle beterschap toegewenst en heel veel sterkte en kracht met je herstel. We hopen dat je weer snel onder ons kunt zijn.


En hoe is het geëindigd….

Bij de Dames liet Celine merken dat zij krachtig en metaal sterk genoeg was om als overwinnaar uit de bus te komen. In een spannende wedstrijd was zij sterker dan haar opponent Franka die dus zeer verdienstelijk als 2e is geëindigd en Sophie Gorissen werd knap 3e.

Hoewel het bij de Heren zaterdag wel spannend was, waren uiteindelijk de uitslagen wel zodanig dat die niet als echt verrassend konden worden bestempeld. De winnaars van de ochtend wedstrijden en dus de halve finalisten, waren niet echt verrassend te noemen.
Hoewel de kampioen van vorig jaar Steven in zijn eerste wedstrijd nog wel te sterk was voor Frank, moest hij in de halve finale toch zijn meerdere erkennen in Giles, die het zodoende in de finale moest opnemen tegen Don Groenewegen, die zich op ‘n zeer regelmatig wijze naar die finale had gespeeld. De kampioen van de Heren werd uiteindelijk Don die Giles niet echt veel kansen bood. John Diertens werd heel knap 3e en Steven Fijneman dus 4e.

Na de gespeelde finales werden de prijzen door onze voorzitter Wil Huijben aan de diverse prijswinnaars uitgereikt. Wil maakte wel dankbaar gebruik van dit moment om met name Marjan Keuzekamp bijzonder te complimenteren met de schitterende prijzen tafel die zij voor elkaar had weten te krijgen. Vooral de door haar persoonlijk uitgekozen trofeeën voor de winnaars en de 2e plaatsen oogsten vel lof. Chapeau Marjan.


Tot slot…

Al met al was het voor de wedstrijdleiding een bijzonder leuk, maar vooral zeer sportief kampioenschap. Jammer dat we werden geconfronteerd met een m.i. toch gering aantal deelnemers, vooral bij de dames. Een en ander kan natuurlijk te maken hebben met vakanties e.d.
Niettemin….van mijn kant alle lof en dank voor de spelers. Jullie hebben er met z’n allen twee zeer geslaagde weekenden van gemaakt, zowel onderling, maar zeker ook voor de wedstrijdleiding.


 

Uitslagen heren      
         
Kwartfinale        
Steven Fijneman Frank Karels 2 & 1
Giles Garnett Johan Oosterlee 5 & 4
John Diertens Cees Notenboom 8 & 7
Don Groenewegen Chris Kokke 4 & 3
         
Halve finale        
Giles Garnett Steven Fijneman 2 & 1
Don Groenewegen John Diertens 3 & 1
         
Finale        
Don Groenewegen Giles Garnett 5 & 4
         
         
Uitslagen dames      
         
Kwartfinale        
Celine van Veen Gerrie van Veen 10 & 8
Adriënne van Veen Ina de Ruiter 7 & 5
Franka Martens Marjan Keuzenkamp 7 & 5
Sophie Gorissen Jacqueline van Dongen 1 up / 20 holes
         
Halve finale        
Celine van Veen Sophie Gorissen 5 & 4
Franka Martens Adriënne van Veen bye
         
Finale        
Celine van Veen Franka Martens 3 & 2Namens de Wedstrijdcommissie
Ben Teunissen
 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666