Wedstrijdverslag

ryder-cup-logo.jpg
2018-07-15-ryder-cup-3.jpg
2018-07-15-ryder-cup-4.jpg

Meer foto's

Ryder Cup


Een “tropische” Ryder Cup 2018 op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli met verrassende uitslagen.

Klik hier voor de einduitslag


Deze aanhef is om meer redenen terecht:

Allereerst waren de weergoden ons zeer goed gezind. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag werden we getrakteerd met tropisch weer. Soms wel eens een beetje teveel van het goede!
Daarnaast won Amerika voor de eerste keer de Ryder Cup op Landgoed Bergvliet. In 2015 en 2016 was die eer nog weggelegd voor Europa. Het lijkt wel op een Trump-effect ‘America first’!!!
De wedstrijdleiding Sjef de Wit, Louis Smulders en Pieter Krijn met ondersteuning van Julia Smulders op vrijdagmiddag en Ed Pruim op zaterdag en zondag hadden het goed voor elkaar!

Net als in 2016 waren er twee kleuren dominant aanwezig. De wedstrijdleiding had deze keer gekozen voor Europa in geel en Amerika in rood. Bij alle deelnemers en deelneemsters was dit goed overgekomen. Dit werd door de wedstrijdleiding compleet gemaakt door de schitterende meer-kleuren golfcaps bij registratie aan iedereen uit te delen.
De diverse vlaggen en ballonnen gaven nog meer cachet aan dit schitterende evenement. Sommige hadden zelfs hun nagels in de kleuren gelakt en waren in Ryder Cup kleuren opgemaakt. Anderen hadden hun handicart versierd.
Het scorebord en de vele foto’s waren continue zichtbaar op een groot TV scherm in het prachtig versierde restaurant en paviljoen.

Door de vroege inschrijving waren diverse deelnemers in eerste instantie te laat en kwamen zij op de reservelijst te staan. De eis was echter alle drie de dagen beschikbaar te zijn en daardoor vielen later enkele deelnemers af en waren de reserves alsnog blij om toch mee te kunnen doen. Het aantal benodigde deelnemers en deelneemsters kwam op 72 verdeeld over 3 teams in ‘kamp’ Europa en 3 teams in ‘kamp’ Amerika.

Vrijdag 13 juli
Op vrijdag werden de eerste 9 holes gespeeld van dit drie dagen durende golfevenement. De spelvormen waren identiek aan vorige Ryder Cups dus op vrijdag was de kennismaking middels foursome.

Zaterdag 14 juli
Op zaterdag werden 2 x 9 holes gespeeld in de spelvormen greensome en fourball betterball. De voordelen van deze spelvormen zijn dat teamgeest en individuele inspanning iedereen tot grote hoogte brengt waarbij gezelligheid en sportiviteit de boventoon voert! Ter illustratie van dit laatste is dat nagenoeg iedereen op zaterdagavond deelnam aan het drie-gangendiner waarbij de sterke verhalen niet van de lucht waren!
Tijdens het diner deed Margriet nog een goed woordje voor de wedstrijd ‘heer vraagt dame’ op de kleine baan, die staat gepland voor zondag 29 juli. Tot grote hilariteit ontstonden er tijdens het diner nog aanzoeken.
Het eten liet iedereen zich goed smaken mede omdat bij diverse deelnemers door de tropisch weersomstandigheden de magen leeg waren, ondanks het broodje hamburger of worst.

Na de eerste 9 holes had de wedstrijdleiding ook aan de inwendige mens gedacht. Bij het Caddyhuis werd genoten van een broodje worst en broodje hamburger voor respectievelijk Europa en Amerika, met een grote beker cola.
Tijdens de wedstrijd werden met een drone foto’s van de baan gemaakt. Middels de genoemde presentatie kon je goed zien hoe ‘droog’ de golfbaan er op dit moment bij ligt.

Na twee dagen spelen was de stand al op de hand van Amerika met 58 punten en voor Europa 50 punten. De stand van de teams was ook spannend. Het team van Rob Vriends voor Amerika stond met 23 punten aan kop. Voor Europe was dat het team van Margriet Bliemer met 21 punten.

Zondag 15 juli
Op de slotdag waren echter nog 72 punten te verdelen, die de stand nog behoorlijk zou kunnen veranderen! Er werden in een flight van 4 personen single matchplay gespeeld, waarvan sommigen in mix vorm.
De weersomstandigheden op zondag waren nog een tikkeltje warmer dan op vrijdag en zaterdag. Zowel de wedstrijdleiding als de Stichting waren hierop voorbereid. De wedstrijdleiding ging met gekoelde flesjes water de baan in en dat was hard nodig!! De catering van de Stichting vulde dit in de baan aan met een waterijsje of meloen.

Nadat Sjef de Wit iedereen naar de gereserveerde plek op het terras had geleid werden door hem in de juiste volgorde de uitslagen per team en werelddeel bekend gemaakt.
De wedstrijdleiding nam voor iedereen ‘zijn petje af’ als respect voor de prestaties van de deelnemers en deelneemsters, voor met name het doorstaan van de tropisch omstandigheden waaronder dit evenement gespeeld is.

Het team van captain Margriet Bliemer had voor Europa de beste score met 36 punten en werden met medailles verrijkt. Voor Amerika werd dit het team van Rob Vriends met 38 punten. Beide teams werden hiervoor gehonoreerd met een medaille.
Tot slot werd de Ryder Cup wisseltrofee uitgereikt aan de drie gezamenlijke Amerika Captains, Angelique Wetering, Chris Kokke en Rob Vriends onder luid applaus. De eindscore was 96 punten voor Amerika en 84 punten voor Europa.

Hierna nam Rob Vriends namens het winnende continent Amerika het woord. Hij bedankte namens alle deelnemers en deelneemsters de wedstrijdleiding voor het geweldige succes van deze formule en de vele uren belangeloze inzet om dit clubevenement mogelijk te maken.

Tot slot is iedereen naar buiten getroond, naar de green van hole 18 voor de diverse fotosessies onder leiding van dag-fotograaf Hans Krijnen.

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666