Zó ziet je ideale golfoutfit eruit

In welke kleding verschijn je op een golfbaan? De ideale golfoutfit is niet alleen mooi: de outfit moet vooral functioneel zijn. Comfortabel en met voldoende bewegingsvrijheid. Lees hier meer informatie en handige tips over golfkleding voor dames en heren.

Lange tijd werd er door golfbanen toegezien op de kledingvoorschriften: golfers moesten in onberispelijke staat op de baan verschijnen. Mannen droegen een pantalon of bermuda met daarboven een polo met korte of lange mouwen. Vrouwen droegen een pantalon, bermuda of golfrok en daarboven een polo met korte of lange mouwen of mouwloze polo. Spijkerbroeken waren uit den boze. De laatste jaren wordt er echter niet meer streng op toegezien en staat meer en meer het comfort van de kleding centraal. 
 

Kleding op Landgoed Bergvliet

Bij Landgoed Bergvliet hanteren wij kledingvoorschriften, maar deze voorschriften zijn ruim. Zo waarderen wij het wanneer je verschijnt in een polo, blouse of shirt met kraagje. Daaronder draag je een lange broek, jeans (mits netjes), bermuda of golfrok. Hierbij geldt: zorg dat de kleding comfortabel zit, een goede pasvorm heeft en je voldoende bewegingsvrijheid geeft – met name rondom je bovenlichaam. Golfschoenen (met profiel of spikes) zijn verplicht. Draag je deze schoenen, dan beschadig je de baan zo min mogelijk en sta je bovendien stevig – niet onbelangrijk voor een goede swing! 
 

Modieuze golfkleding

Wil je volgens de laatste modetrends op de baan staan? Kies voor een getailleerde polo met een opvallende kleur als blauw, roze of oranje. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een shirt met cool fit of dry fit. Deze shirts zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat vocht niet opneemt, maar direct afgeeft en daardoor snel droogt. Combineer je polo of shirt met een comfortabele broek, bijvoorbeeld een 5 pocket chino. Kies voor een effen kleur of ga voor een broek met speelse print. Ook wat betreft de golfschoenen zijn er tal van mogelijkheden: witte schoenen, schoenen met een felle kleur, zomerschoenen, allround golfschoenen, sneakers en schoenen met spikes. 
 

Bezoek onze golfshop

Landgoed Bergvliet beschikt over een eigen golfshop waar je je golfkleding kunt kopen. Lekker actueel en gemakkelijk, zeker wanneer je iets vergeten bent of er iets kapot blijkt te zijn. In de shop vind je kleding en schoenen van merken zoals Röhnisch, Adidas en FootJoy. Daarnaast kun je in de shop alle golftoebehoren kopen, zoals golfsets, tassen, trolleys, ballen en andere accessoires van nagenoeg alle bekende sportmerken. 

Baanstatus

02/12/2023 08:05
18 holes baan
Geopend
Pin position NVT
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Nee

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender