Voorbereidingen van greenkeeping

Vele werkzaamheden voor het nieuwe golfseizoen zijn gaande. Hierbij bieden wij een kijkje in de keuken van de greenkeeping.

Zowel in de baan, als op het villapark werken de greenkeepers hard door om alles in optimale staat te krijgen. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd, voor optimaal 'baangeluk':
 

In de baan

De greens, foregreens en tees worden belucht. De greens kunnen door betreding van golfers en machines wat gaan verdichten. Door middel van beluchting wordt de grond wat losser gemaakt. Hierdoor komt er meer zuurstof in de grond waar het grasplantje weer heel blij van wordt.

Bij regenbuien kan het regenwater weer makkelijker infiltreren in de grond, zodat het sneller afgevoerd kan worden. Ook heeft de eerste bemesting plaatsgevonden.

Verder zijn bruggetjes en is het baanmeubilair waar nodig opgeknapt en schoongemaakt. Nieuwe vlaggenstokken, cups en teebakjes zijn geplaatst en paden in de baan worden hersteld.

De driving range is ook onder handen genomen met de hoge drukspuit en blinkt weer in het zonnetje.
 

Én rondom de baan

Ook rondom de baan; het paviljoen met terrassen en het villapark worden onderhanden genomen. Wellicht heeft u de werkzaamheden al gezien voor de overkapping bij het terras met een nieuwe buiten bar.

Alle tuintjes bij de vakantiehuizen en de plantvlakken rond het Koetshuis en het paviljoen zijn in orde gemaakt en klaar voor het nieuwe seizoen!

Baanstatus

07/10/2022 08:17
18 holes baan
Geopend
Pin position A
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Ja

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender