Trouw clublid en ondernemer Peter Verboven over Business Club Bergvliet

“Een club om in te investeren”

Peter Verboven, directeur IT cloud-dienstverlener TARQ-PCI, is al meer dan zeven jaar actief lid van Business Club Bergvliet (BCB). De ondernemer is zowel op zakelijk als sociaal vlak gebaat bij BCB: hij heeft een groot deel van zijn netwerk te danken aan de businessclub van Landgoed Bergvliet.
 

Business Club Bergvliet is een groep binnen Landgoed Bergvliet waar golf en zaken bij elkaar komt. Naast het organiseren van reguliere golfwedstrijden, onderneemt de businessclub ook andere activiteiten. Zo worden er activiteiten georganiseerd als diners, een avondje NAC en de jaarlijkse reis naar het buitenland. Peter Verboven: “We ondernemen zo nu en dan erg leuke activiteiten. Zo hebben we een tijdje terug een boottocht vanuit Dordrecht gehad en zijn we met een grote groep naar Antwerpen geweest”.
 

Een hechte businessclub

Verboven is zeer te spreken over de golfbaan én de activiteiten van de club. In de afgelopen negen jaar heeft hij bij meerdere clubs gegolft, maar nergens voelde hij de klik als bij Bergvliet. Hij vertelt het volgende: “Op andere golfbanen voelde ik mij niet zo thuis. Met een groep mensen, die destijds samen met mij aan het lessen waren, zijn wij overgestapt naar Landgoed Bergvliet en sindsdien ben ik hier blijven hangen. Dat beviel zo goed, dat ik niet veel later lid ben geworden van de businessclub van Bergvliet.”
 

Investeer in een groot netwerk

In de businessclub leer je verschillende mensen kennen waar je een relatie mee opbouwt. “Je bent bij BCB vaak met een vaste groep mensen die je al snel leert kennen. Zo speel ik wekelijks met een vaste groep golf, doe ik mee aan activiteiten die door Landgoed Bergvliet worden georganiseerd en spreek ik buiten de club om met mensen af. Mijn vrouw en ik gaan bijvoorbeeld regelmatig uit eten met een stel dat we via de businessclub hebben ontmoet. Dat zijn echt goede vrienden van ons geworden”, aldus Peter. Hij vervolgt: “Wanneer je bij een businessclub zit, moet je investeren in de mensen en activiteiten. Als je daar gebruik van maakt, verbreed je snel je netwerk.”
 

Profiteren van Business Club Bergvliet

Verboven legt uit hoe zijn eigen netwerk heeft kunnen profiteren van Business Club Bergvliet. “Mijn netwerk is door de businessclub enorm uitgedijd. Je bent lang met iemand onderweg, dus dan leer je die persoon al snel beter kennen. Veel leden van BCB hebben zelf ook een bedrijf, dus daar bouw je al snel een band mee op.” Vanuit een ondernemersstandpunt valt er in Business Club Bergvliet veel te halen. Peter concludeert: “Je zou de connecties die je maakt onder kunnen verdelen in drie categorieën, namelijk gezelligheid, klant of partnership. Maar dit is natuurlijk niet zo zwart-wit.”
 

Hulp waar nodig en een lage drempel

Binnen BCB kan je terecht voor allerlei vormen van hulp – op het gebied van golf maar ook op zakelijk vlak. Peter: “De businessclub heeft op zakelijk gebied een positieve invloed. Soms loop je als ondernemer tegen zaken aan waarbij je iemand anders mening nodig hebt of jouw mening wilt benchmarken, bijvoorbeeld. Het is dan heel toegankelijk om het hier met andere ondernemers over te hebben tijdens een potje golf. Hoe je die zakelijke belangen invult, dat ligt aan jezelf.”
 

Over TARQ en PCI

Peter Verboven begon elf jaar geleden als directeur bij dienstverlener TARQ. TARQ werd vorig jaar onderdeel van PCI, een toonaangevende speler in de IT-branche. Hier vervult hij een leidinggevende rol binnen de ICT. PCI levert documentoplossingen door heel Nederland op het gebied van onder andere cloud-, IT- en documentoplossingen. PCI is – mede door Peter – verantwoordelijk voor alle IT binnen Landgoed Bergvliet. Peter: “Ik raakte met iemand in gesprek tijdens een BCB-sessie. Hij vroeg me of ik mee wilde kijken met de IT op Bergvliet en toen is het balletje gaan rollen.”

Baanstatus

25/09/2023 08:03
18 holes baan
Geopend
Pin position E
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Nee

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender