Tijdelijke Local rules hole 7 en hole 8

In september zijn er op hole 7 en hole 8 van de 18 holes wedstrijd baan (drainage)werkzaamheden geweest. Hierdoor zijn er plaatselijke regels opgesteld en zijn uitsluitend bedoeld voor de genoemde holes. 

Local rules

  • Een bal die op het kort gemaaid gedeelte van hole 7 of hole 8 ligt, en waarvan de ligging uitsluitend wordt gehinderd door de uitgevoerde drainage werkzaamheden, mag, na deze te hebben gemarkeerd, zonder straf worden opgenomen, eventueel schoongemaakt en worden teruggeplaatst binnen 15 cm. van de oorspronkelijk ligplaats, niet dichter bij de hole en op een plaats waar de ligging geen hinder meer ondervindt van de uitgevoerde werkzaamheden. 
  • De speler mag de bal maar eenmaal plaatsen en als de bal is geplaatst, is deze in het spel. Indien de bal niet stil blijft liggen op de plek waar hij is geplaatst, is Regel 14-2e van toepassing. Indien een (terug)geplaatste bal blijft stilliggen op de plek waar hij werd geplaatst en daarna beweegt, volgt geen straf en moet de bal worden gespeeld zoals hij ligt, tenzij de bepalingen van een andere Regel van toepassing zijn. 
  • Indien de speler nalaat de ligplaats van de bal te merken voordat hij hem opneemt, of de bal op een andere manier beweegt, bijvoorbeeld door hem met een stok te verrollen, krijgt hij één strafslag.

Noot: “Kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

STRAF VOOR OVERTREDING VAN DEZE REGEL:
Strokeplay - twee strafslagen; Matchplay - verlies van de hole;

Under construction hole 16 + 17

In september is door het Greenkeepersteam groot onderhoud uitgevoerd  op de holes 16 en 17 van de 18-holes Wedstrijdbaan. Zo zijn de fairways van beide holes nagenoeg volledig voorzien van Top Drainage en zijn enkele lager gelegen gebieden “fors” opgehoogd. Dit onderhoud heeft op dit moment gevolgen voor de qualifying status van de tweede 9 holes.

Baanstatus

29/11/2022 08:10
18 holes baan
Geopend
Pin position A
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Nee

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender