Terugblik BOVVD golfdag

Op vrijdag 4 augustus vond de BOVVD (BergvlietOpenVriendenVanDefensie) golfdag plaats op Landgoed Bergvliet. Caddiemaster Harry heeft een mooie terugblik geschreven. Benieuwd naar zijn terugblik én foto's? Kijk snel verder..

Verslag van Groot-majoor LDO (leading officer) annex caddiemaster van de BOVVD oefening op Golfbaan Landgoed Bergvliet.

Vandaag werd het 6e BOVVD golftoernooi georganiseerd op Golfbaan Landgoed Bergvliet. Hoewel de start van het evenement staat getimed op 12.00 uur druppelt de organisatie zoetjesaan binnen omstreeks 09.30 u. Moedwillig opgewekt, maar tegelijkertijd angstig zorgelijk kijkend naar de grijze lucht die boven de baan hangt. Het sputtert zelfs een beetje. Enkele fanatieke spelers staan zowaar al op de driving range te oefenen. En terecht want het is een serieuze aangelegenheid.

Ik (caddiemaster van dienst) heb mij al langere tijd verheugd op deze bijzondere dag. Voor 1 keer word ik gepromoveerd tot Groot-majoor om deze militaire oefening met chirurgische precisie te leiden. Ik verzeker u dat het geen eenvoudige opgave is. Ik ben bloednerveus want vorig jaar heb ik als militaire politie absoluut geen vrienden gemaakt onder de militaire gezagsdragers omdat ik velen heb moeten verbaliseren. Na mijn glanzende carrière en promotie tot Groot-majoor voor deze oefening is mij een vervolgstudie tot Generaal in het vooruitzicht gesteld.

Bij tientallen komen de strijders binnen en de organisatie draait op volle toeren. Ik heb inmiddels de neary en longest schietschijven in de baan geplaatst. Bovendien het caddiehome en mijn terreinbuggy kundig gecamoufleerd opdat ik straks ongezien mijn inspectieronde kan uitvoeren. Het is inmiddels stralend weer geworden met een heerlijk zonnetje met weliswaar een straffe wind. Maar dat verhoogt de moeilijkheidsgraad in de baan.

Klokslag 12.00 uur huilt het tweetonig startsignaal over de baan en het gevecht kan beginnen. Dgen de cateringboy snelt door de baan. Een rijk assortiment voor wie trek of honger heeft.  En zoals bekend gratis koffie thee en water. Via listige sluiproutes cirkel ik door de baan en als een volleerde oorlogsverslaggever schiet  ik 150 plaatjes van het strijdgewoel binnen de gevechtslinies. Her en der zie ik afdwalers maar doorgaans vele strakke schoten en slagen. En de namen van de vroege vogels op de drivingrange verschijnen op de neary en longest schietschijven in de baan. De strijd is gestreden omstreeks 17.00 uur en de troepen keren terug naar de mess om eerst iets te drinken en te happen.

Snel na het omkleden wordt het rijke buffet geopend en is het geroezemoes te horen over " die geweldige drive, een Birdy putt, die magistrale chip etc. Direct na het buffet volgt de prijsuitreiking. The winner takes it all, is ook tijdens dit toernooi van toepassing.

Met een dankwoord voor Uw sportieve bijdrage wordt u meteen uitgenodigd om volgend jaar deel te nemen. Vermoedelijk zal het aantal deelnemers dan boven de 100 komen. 

Tot volgend jaar!
Groot-majoor annex caddiemaster Harry

Baanstatus

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Neem contact op

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 - 57 95 666
contact@landgoedbergvliet.nl