Robotmaaier op Landgoed Bergvliet

Vanaf vandaag kun je onze nieuwe robotmaaier tijdens de golfronde tegenkomen. Tijdens het maaien heeft hij de knipperlichten aan. Speel gerust door. Wanneer de bal precies in de baan van de maaier beland, dan is er gelukkig niets aan de hand. De bal komt tegen de voorrollen van de machine aan en wordt 'weggetikt'naar de zijkant van de machine. De bal mag je dan vrij droppen (zonder strafslag) op de plek waar hij ongeveer lag. Probeer niet de bal op het laatste moment voor de machine weg te pakken.  

Het is handig om op afstand te blijven en rekening te houden met de werkvolgorde (baan voor baan). Zet je buggy of trolley niet in de baan (of volgende baan) van de machine.

Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen. Kom je de machine tegen, stap dan even opzij, zodat de machine ongehinderd door kan rijden.  

Wat te doen als u de robotmaaier tegenkomt?
Houd ruim afstand en probeer rekening te houden met de werkvolgorde (baan voor baan) en zet je buggy of trolley niet in de baan (of volgende baan) van de machine en sla niet als je de machine kunt raken.

De bal ligt in de baan van de robotmaaier.
Het kan gebeuren dat uw golfbal precies in de baan van de robotmaaier terecht komt. Probeer de bal absoluut niet op het laatste moment voor de machine weg te pakken! De bal wordt dan door de rollers ”weggetikt” naar de zijkant van de machine. Je mag vervolgens de bal terugplaatsen zonder strafslag.

Veiligheid
De robotmaaier is uitgerust met sensoren en stopt automatisch als er golfers of tassen op zijn weg komen. Na enkele minuten vindt er een herstart plaats en vervolgt de machine zijn werk. Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen. Als je de machine tegenkomt kun je het beste even opzij stappen. De machine kan dan ongehinderd door. Als de machine langer dan enkele minuten een obstakel detecteert, wordt de machine in de beveiligingsstand gezet en wordt een sms naar de Greenkeeping gestuurd.

Achterop de machine zit een rode knop, de NOODSTOP. Wanneer deze wordt ingedrukt gaat onmiddellijk de motor uit. Gebruik deze alleen in echte noodgevallen

Baanstatus

22/10/2020 08:12
18 holes baan
Geopend
Pin position D
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Ja

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender