hole 18+driving range.PNG

Alles over de aankomende verbouwing op ons landgoed

De afgelopen jaren is veel energie gaan zitten in de bouw van de Bergvliet Villa's, maar omdat dit project nu loopt en de eerste 30 woningen op dit moment gebouwd worden,  is het nu tijd om aan de slag te gaan met het gebied rondom het paviljoen. Dit gaan we groots doen!

De overeenkomst met Aannemingsbedrijf Jos Scholman, tevens verantwoordelijk voor de aanleg van Bernardus in Cromvoirt, is getekend en zij willen halverwege februari al beginnen.

Graag nemen we je mee in onze gedachtegang om over te gaan op een grootschalige verbouwing, dus lees snel verder. Bedenk wel dat de komende tijd, gedurende de werkzaamheden, zaken kunnen wijzigen en dat verder genoemde informatie enkel een reële verwachting is. Als er nieuws is, zullen we dat op deze pagina publiceren. We proberen de overlast tot een minimum te beperken, maar we zijn elke dag open, blijf komen en maak de transformatie live mee!

Praktische informatie

  • De eerste wijzigingen zullen direct al zichtbaar zijn, dus houd de baanstatus en deze pagina goed in de gaten.
  • Hole 1 van de par 3 baan wordt zo lang het nodig blijkt hole 18 van de grote baan.
  • Hole 2 van de par 3 baan is gesloten i.v.m. bouwverkeer en -werkzaamheden.
  • Zo lang de driving range dicht is, zijn hole 3+4 van de kleine baan door de golfpro's in gebruik en niet te beschikbaar voor golfers.
  • Zodra het voorste gedeelte van de driving range klaar is, zal hier een net gespannen worden, zodat een aantal afslagmatten wel gebruikt kan worden. De ballen worden dan in het net geslagen.
  • Voor leden van de par 3 baan komt een oplossing voor de overlast die zij ondervinden, hierover komt spoedig bericht.
  • Dagelijks kunnen zaken wijzigen omdat we alles zo snel en praktisch mogelijk willen aanpakken. Houd dus goed de baanstatus op de website in de gaten.

De driving range

De vijver, zoals deze er nu ligt, gaat dicht. Het is een prachtig plaatje, maar een afslagplaats met water, brengt veel nadelen met zich mee. Het is eigenlijk heel apart dat wat je in de baan wilt voorkomen, op onze driving range constant aan het doen bent: ballen in het water slaan. Natuurlijk is het lekker dat je dit hier onbeperkt kunt doen zonder ervoor te worden afgestraft, maar in werkelijkheid is het voor de speler erg lastig om de realiteit van het golfspel na te bootsen en de slagen te analyseren .

Daarnaast is de driving range praktisch gezien erg bewerkelijk. In de lente en zomer staat het water zo laag dat we de ballen er bijna niet uit kunnen krijgen. In de herfst scheppen we er meer blad uit dan ballen en in de winter hebben we de grootste moeite om ballen van ijs te krijgen.

Michiel van der Vaart, van Jol Golfdesign, is op dit moment nog bezig met de laatste details van de tekeningen zodat het méér wordt dan enkel een groene vlakte.

De driving range is bij de aanvang van de verbouwing dicht. Zodra het eerste deel van de vijver is dichtgereden, proberen we een net te spannen, zodat een aantal afslagplaatsen gebruikt kunnen worden. Je slaat dan je ballen in het net. 

Hole 18

Hole 18 is op dit moment 161 meter vanaf geel, hier blijft slechts 124 meter van over. We voegen wel een extra uitdaging toe, want het water wat we verliezen op onze driving range komt terug op deze laatste hole. Waar hole 18 tot nu toe regelmatig als ‘saaie eind hole’ en ‘weinig uitdagend’ werd bestempeld, zal dit met dit ontwerp enorm veranderen.

Een eilandgreen op ongeveer 124 meter, met zowel aan de voor- als achterzijde water en een houten beschoeiing en aan de rechterkant een grote eik moet voldoende uitdaging brengen om een dag golfen met voldoening af te kunnen sluiten. Als klein extraatje hebben we een bunker in gedachte in het midden voor de green. Echt een hole om je op stuk te bijten.

Tot het moment dat deze nieuwe hole opent, gaat hole 1 van de par 3 baan dienst doen als hole 18 van de grote baan.

Beregening

De droogte van afgelopen jaar is mede aanleiding geweest om over te gaan tot deze grote ingreep. Het natuurlijk waterpeil in de driving range was gedurende de zomermaanden vaak te laag om uit te kunnen beregenen. Hoe we dit nu op willen lossen?

De waterstand in vijver achter de green van hole 18, aan de terraszijde van het paviljoen, wordt een stuk hoger dan de waterstand in de vijver aan de voorzijde van de green. Het hogere waterpeil creëren we door de bodem van dit stuk vijver te bedekken met bentoniet matten en de vijvers te scheiden met een dam. Bentoniet is een in de natuur voorkomende natrium-kleisoort die ervoor zorgt dat we de grond waterdicht kunnen maken. Het water uit deze vijver kunnen we vervolgens gebruiken om mee te beregenen. Gedurende de dag pompen we water uit andere vijvers naar deze ‘bak’ waardoor het waterpeil nooit enorm zal variëren.

Op deze wijze hopen we in de toekomst de baan beter groen te kunnen houden. Natuurlijk zal ook bij extreme droogte de baan op verschillende stukken bruin worden, maar zo erg als het in 2018 was, moet niet meer kunnen gebeuren.

Terras

Het terras ziet er alweer meer dan 12 jaar hetzelfde uit en dat gaat grondig veranderen. De hitte van afgelopen zomer is hier mede een aanleiding toe, want het was regelmatig niet om uit te houden achter het glas. Gelukkig gaat dit veranderen, want we zijn voornemens een prachtig terras te creëren aan het water.

Een defectief plan is er nog niet, maar tuinmeester Fons Linders is op dit moment druk aan het tekenen om onder andere het terrein tussen het paviljoen en de vijver vorm te geven zodat we er komende zomer een stuk beter bij zitten.

Koetshuis

Onze greenkeepers zijn de afgelopen weken hard aan het werk geweest bij het koetshuis. Aan de zijkant van het pand heeft het bloemenperk plaatsgemaakt voor een kleine speeltuin. De oudere kinderen die te gast zijn op een familiefeest kunnen makkelijk gaan golfen op de driving range, maar voor jongere kids was eigenlijk geen ruimte. Met deze speeltuin hopen we dit probleem te hebben opgelost. Dus wanneer je nu een feestje wil geven, dan is ook voor onze kleinste gasten ruimte ingericht. Dus heb je binnenkort iets te vieren? Klik voor meer informatie!

Par 3 baan

Tijdens gedeeltes van de aanpassingen zijn slechts hole 5 tm 9 van de par 3 baan open. Dit omdat hole 1 wordt gebruikt voor de 18 holesbaan, hole 2 ligt midden in het te gebied waar machines rijden en hole 3+4 worden gebruikt door onze golfprofessionals. Voor leden van de par 3 baan komt een oplossing voor de overlast die zij ondervinden, hierover komt spoedig bericht.

Op de Par 3 baan gaan we nog meer zaken aanpassen. Hole 1 wordt een moeilijker, want hier komt tussen de tee en green een strook water te liggen. Daarnaast overwegen we om de routing aan te passen: hole 5 wordt 1 en hole 1 wordt hole 6. Op die manier start je niet direct met een lastige hole. Bovendien verdwijnt de oversteek van hole 4 -> 5 en verplaatsen we deze zoals aangegeven in onderstaande afbeelding. Zo wordt het bij het marshall-gebouw rustiger omdat golfers van de Par 3 baan hier niet meer langs komen.

Hole 6 par 3 is huidige hole 1 par 3

Handicapregistratie

Handicapregistratie

NGF-pas en HCP-registratie regelt u via Bergvliet-FORE-U

Baanstatus

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Neem contact op

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 - 57 95 666
contact@landgoedbergvliet.nl