Help de vogels de winter door

Vanaf slechts € 17,50 per nestkast voor 5 jaar bied je de bijzondere vogels een beschermd onderkomen. 


Met het landelijk project Committed to Birds willen de NGF en Vogelbescherming Nederland de rol van golfbanen voor vogels verder uitbouwen. Landgoed Bergvliet draagt hier natuurlijk graag haar steentje aan bij en is inmiddels hoofdsponsor van circa 100 spreeuwenkasten op het landgoed. En ook jij kan de vogels steunen door het sponsoren van een nestkast!

Iedereen die Landgoed Bergvliet maar vooral vogels een warm hart toedraagt heeft vanaf nu de mogelijkheid om een nestkast te sponsoren. Dat kan individueel of als bedrijf, als commissie, met uw competitieteam of wekelijkse golfclubje of als businessclub. Kortom, lid of geen lid, alle steun is van harte welkom. 

 

Geef de vogels een beschermd onderkomen!

Vanaf slechts € 17,50 per nestkast voor 5 jaar bied je de bijzondere vogels als de kerkuil, bosuil, torenvalk en boomkruiper maar ook mezen en mussen een fijn en beschermd onderkomen. Ook mooie exemplaren als de boomklever, grauwe vliegenvanger, zwarte roodstaart en witte kwikstaart wachten op een veilig thuis. Landgoed Bergvliet heeft inmiddels alle spreeuwenkasten voor haar rekening genomen. Want vooral de spreeuwen zijn erg belangrijk voor de natuurlijke bestrijding van engerlingen en emelten. Hoe meer spreeuwen, des te minder engerlingen en emelten én minder ‘omgeploegde’ fairways.

De kast blijft minimaal vijf jaar hangen en wordt in de winter schoongemaakt en weer teruggehangen, zodat de nestkast de vogels ook in de winter voldoende bescherming biedt. Uiteraard krijg je ieder jaar een update van wat er in de nestkast gebroed heeft. Voor de rust van de vogels is het helaas niet mogelijk om als sponsor zelf in de nestkast te kijken.

De nestkasten worden gemaakt door vrijwilligers van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert. Met jouw sponsoring steun je niet alleen het vogelbestand op Landgoed Bergvliet maar ook nog eens de opvang van de duizenden dieren die het centrum jaarlijks opvangt.

 

Personaliseren 

Met sponsoring krijg je ook de mogelijk om je naam of een ander opschrift op de nestkast te zetten. In samenspraak met vogelaars Eric Corssmit en Cees Huijben zoeken we dan een geschikte locatie voor je kast. Voor nadere informatie neem contact op met onze vogelaars Eric en Cees via eco.sva.breda@gmail.com, of (lid) Jo Vandeweijer via vandeweijer@versatel.nl

 

Ook vogelaar worden?

Heb jij juist interesse om te helpen met de controle van de nestkasten? Vogelaars Eric en Cees helpen jou graag om een echte vogelaar te worden. Je kan rechtstreeks contact opnemen met Eric Corssmit via eco.sva.breda@gmail.com  of 06 54 21 66 04.

Ook is Landgoed Bergvliet op zoek naar geïnteresseerde die de vleermuizenkasten willen monitoren.

 

Steun jij ook onze vogels?

Neem dan contact op met Landgoed Bergvliet middels onderstaand contactformulier of direct bij Eric via eco.sva.breda@gmail.com of 06 54 21 66 04.

 

Bergvliet Villa's voor vogels

Baanstatus

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Neem contact op

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 - 57 95 666
contact@landgoedbergvliet.nl